Login / Reģistrēties
Grozs:
0.00 €
LV
Galvenā

Jaunumi

Norēķini

Preču piegāde

Veikali

Kontakti

Datu aizsardzība



Unold riekstiņu panna jeb kā uzcept riekstiņus rūpnieciskos apmēros
Gefu Brunch


Kontakti

Virtuves lietu salons KULT

T. +371 27885527

 

 


Lietotāju sistēma

E-pasts:
Parole:
»Reģistrēties 
»Aizmirsāt paroli? 

Unold riekstiņu panna jeb kā uzcept riekstiņus rūpnieciskos apmēros

Ziemas laiks ir piemērotākais laiks dažādu virtuves mākslas darbu veikšanai. Un pašu cepti smilšu mīklas riekstiņi ir daudzkārt gardāki kā veikalā nopērkamie jau gatavie. Senākos laikos, lai pagatavotu riekstiņus, tika izmantotas alumīnija formiņas - tās piepildīja ar mīklu, cepa cepeškrāsnī. Šādu gatavošanas procesu izmanto arī mūsdienās. Taču elektriskās riekstiņu pannas šo procesu paātrina - atliek vien iepildīt katrā pannas iedobē pa mīklas bumbiņai un 5 minūtēs jau iegūtas 24 riekstu pusītes jeb 12 veseli riekstiņi.

 

Mūsu klienti saka - riekstiņi rūpnieciskos apmēros.

 

 

 

 

Riekstiņu pagatavošanai nepieciešama smilšu mīkla, kuru iespējams pagatavot pašiem. Šeit arī viena recepte:

 

  • 300g miltu
  • 200g sviesta
  • 100g cukura vai pūdercukura.

 

Miltus izsijā uz dēlīša, tajos iekaisa cukuru un sasmalcinātu sviestu. Ar rokām saberž drupenā masā. Bērniem šī mīklas mīcīšanas nodarbe arīdzan ļoti ir pa prātam.

 

Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz pāris stundām ievieto ledusskapī.

 

Lai gatavotu riekstiņus, mīklu jāsaveļ mazās lodītēs. Tieši tik lielās, lai cepuma forma būtu piepildīta. Ja mīklas būs par maz, cepums būs caurumains. Ja par daudz - cepums būs ar malām. Malas, protams, var vēlāk nogriezt vai nodrupināt, tomēr vienkāršāk un ērtāk ir 'piešauties' izveidot mīklas bumbiņas optimālā lielumā - cepumi ar vienādām, gludām malā ir vienkāršāk  savienojami riekstiņos.

 

Ja riekstiņus cep vairākās porcijās, visērtāk un ātrāk ir gatavos no pannas izkratīt, turot to ar abām rokām pie rokturiem un pavērtu pagriežot sāniski. Pateicoties pannas iekšējam nepiedegošajam pārklājumam, riekstiņi no pannas vienkārši izbirs un varēsiet turpināt cepšanas procesu.

 

Brīžos, kad gribās ko saldu, bet mīklu taisīt negribās, kā risinājums kalpos veikalā nopirkta smilšu mīkla. Protams, tas nebūs tik īpaši kā pašu taisīta, bet cepumi tāpat būs gardum gardi!

 

Pildījums.

Ērts risinājums riekstiņu pildīšanai - veikalos nopērkamais vārītais iebiezinātais piens. Un kilogramu mīklas vajadzēs 2 bundžiņas šāda piena masas. Piena masu iespējams bagātināt un dažādot, tai pievienojot, piemēram, sasmalcinātus riekstus.

 

Riekstiņi gardāki būs nakamajā dienā, kad tie būs sasūkušies ar krēmu.

 

 

Ir iespējams pagatavot arī sāļus riekstiņus, kas eleganti aizstās sāļos groziņus. Izmantojot augstāk pieminēto mīklas recepti, taču cukuru aizstājot ar smalki rīvētu cieto sieru. Šādas sāļās riekstiņu pusītes lieliski garšos, ja tās piepildīsiet ar kādiem salātiem.

 

 Vairāk par pannu uzzini šeit.

 

 

 

 









Atrodi telefonus, datorus, fotokameras un citas preces interneta veikalos